go to bottom

Producten Projecten Fiches Stock

balkenhout

Voor alle designers met een voorliefde voor hout in zijn meest pure vorm biedt Balkenhout, van de producent LEEUWENBURGH, tal van mogelijkheden. GESIBOIS-abc nv  is als exclusief verdeler van decoratief plaatmateriaal steeds op zoek naar nieuwe, hoogwaardige materialen. LEEUWENBURGH en Gesibois-abc zijn dan ook sinds geruime tijd exclusieve partners, de Balkenhout panelen worden voor België en Luxemburg exclusief door GESIBOIS-abc verdeeld. Alle LEEUWENBURGH panelen zijn bij Gesibois-abc op voorraad.

Elk paneel is uniek en is een weergave van eik in zijn zuiverste vorm: natuurlijk hout met barsten, kwasten en natuurlijke verkleuringen.

Ruwe stroken eiken balken worden verlijmd op een zwarte ondergrond. Deze techniek creëert een massieve indruk maar biedt veel meer mogelijkheden naar verwerking toe. 

Alle beperkingen van massief hout, zoals gewicht, kromtrekken, gelimiteerde vormgeving, moeilijk verzagen, … worden hier vermeden.

De panelen zijn onbehandeld waardoor kleuren met olie of vernis naar keuze mogelijk is. Naast de LEEUWENBURGH Eiken Naturel is er keuze uit natuurlijk verkleurde panelen: vergrijsd, gerookt en licht gerookt. De keuze tussen fineerdikte 0,9 -2,5 mm op een dragend paneel en buigzaam fineer 1,2 mm op vel, bieden tal van mogelijkheden om de juiste look en feel te creëren.

onze merken

go to top